Skiffcursus beginners

Basiscursus skiffen

Skiffcursus beginners

Heeft u altijd al eens in de éénpersoons boot op de Amstel willen roeien? Dan is deze beginnerscursus een ideaal begin. Gedurende 7 of 8 weken vaart u één keer per week onder begeleiding van een ervaren instructeur. U leert alle vaardigheden van het roeien in de Liteboat. Deze cursus is speciaal geschikt voor iedereen die voor de eerste keer in een éénpersoonsboot wilt roeien.

Overzicht van de cursus:
• éénpersoons roeiboot
• Duur = 7/8 weken / start 4 keer per jaar
• Roeien in boten van Liteboat
• Coaching en begeleiding door onze gekwalificeerde instructeurs die meevaren op het water

Aan het einde van deze cursus heeft u basiskennis van:
• Roeitechniek in praktijk
• Materiaalbesef en omgang met de roeiboten
• Veiligheid en vaarregels

Ervaring
Ervaring in het scullen vereist

Duur
8 weken

Commitment
1 wekelijkse training

Locatie
Roeicentrum Berlagebrug
Weesperzijde 1094
1097 DS Amsterdam
Kaart & Routebeschrijving

Periodes cursussen:
Maart – oktober
Cursusagenda 2019

Prijs
€139,-

Uw eerste les

Houdt er a.u.b. rekening mee dat deelnemers zich, reeds omgekleed in roeitenue, 5 minuten voor begin van de les melden aan de balie naast de bar, waar de hoofdinstructeur op u wacht. De hoofdinstructeur van Team Berlagebrug zal u voorstellen an uw roei-instructeur en de andere deelnemers voor het betreffende cursusblok.

Locatie
Roeicentrum Berlagebrug heeft uitstekende faciliteiten. De omkleedruimtes en douches zijn voor zowel groepen als individuen ingericht. Voor al uw waardevolle voorwerpen zijn er kluisjes beschikbaar. Ná uw roeiles zal Team Berlagebrug voor u klaarstaan achter de bar om drankjes en hapjes te serveren op ons uniek gelegen, vaak zonovergoten terras aan de waterkant. Met hartje Amsterdam op steenworp afstand kunt u gemakkelijk even afstand nemen van de stadse hectiek en genieten van een ontspannende roeiles.

Kleding
De beste kleding om in te roeien is elastisch, zacht en ademend in combinatie met een eenvoudig paar sportschoenen. Losse broeken of T-shirts kunnen verstrikt raken in de wieltjes onder de bewegend roeizitjes. Losse tops kunnen blijven haken in de riemen (roeispaan). Vermijd daarom volumineuze jassen of sweatshirts. Over het algemeen is het advies om u zo te kleden alsof u gaat hardlopen; met strakke broek en shirt/jas. 
Extra tips:
• waterflesje
• petje (tegen de zon of regen)
• touwtje aan uw bril
• extra set droge kleding

Veelgestelde vragen

Wat is skiffen precies en hoe werkt het?

Skiffen is roeien in een éénpersoons-boot. Je roeit de cursus in een groep, maar iedereen vaart in zijn/ haar eigen boot. Voor de beginners start er 4 keer per jaar een cursus.

Ik heb nog nooit geroeid. Voor welke cursus kan ik mij het beste inschrijven?

Voor de beginners cursus ploeg of beginners cursus skiff.  

Wat gebeurd er als ik de beginners cursus skiff heb afgerond?

Na de Beginners cursus skiff kan je doorgaan met de Lichtgevorderden cursus skiff.  

Zijn er lessen bij slecht weer?

Jazeker! Roeien is een buitensport dat doorgang heeft in alle weertypes. Ook bij regen en wind. Is het weer zo slecht dat we niet buiten kunnen roeien, zal er een alternatief binnen programma worden georganiseerd.

Ik ga een paar weken op vakantie in een cursus, maar wil wel roeien. Kan dat?

Met uitzondering van de beginnerscursus 1 kunnen bestaande klanten een losse les volgen. U belt dan op de dag zelf naar het Roeicentrum (ochtend va 08:30 en avond va 16:30 uur) en de hoofdinstructeur kan kijken of er en plaats beschikbaar is in een ploeg van hetzelfde niveau. De prijs van een losse les is €21.

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn inschrijving?

Voor alle skiff cursussen geldt dat wanneer je betaald hebt, ook direct geplaatst bent en mee kan doen met de cursus. Er zal van te voren nog een nieuwsbrief met alle praktische informatie verzonden worden.

Zijn er ook roeicursussen voor de jeugd?

Voor kinderen van de leeftijd 10 t/m 14 jaar hebben wij speciale jeugd roeicursussen. Onder het kopje ‘jeugd’ kan u hier meer over lezen. Daarnaast organiseren wij voor deze jeugd in de vakanties ‘Splashweken’.

Wat is het restitutie beleid?

Bij het inschrijven van de roeicursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Als je eenmaal bent ingedeeld voor de cursus is er geen restitutie van het bedrag mogelijk. Het terugtrekken van de cursus kan tot 2 weken voor de cursus van start gaat. Hierbij brengen wij een bedrag van €25 administratie kosten in rekening.