Skiffcursus licht gevorderden

Vervolg cursus skiffen

Skiffcursus licht gevorderden

Heeft u altijd al eens in de LiteBoat of de Hassle Skiff op de Amstel willen roeien? Dan is deze roeicursus een ideaal begin. Gedurende 8 weken vaart u één keer per week onder begeleiding van een ervaren instructeur. U leert alle vaardigheden van het roeien in de LiteBoat of de Hassle Skiff. Deze cursus is speciaal geschikt voor iedereen die de basis al onder de knie heeft. Als dat nog niet het geval is raden we u aan eerst onze beginnerscursus te volgen.

Overzicht van de cursus:
• éénpersoons roeiboot
• Duur = 7/8 weken / start 5 keer per jaar
• Roeien in boten van Liteboat of Hassle
• Coaching en begeleiding door onze gekwalificeerde instructeurs

Aan het einde van deze cursus heeft u basiskennis van:
• Roeitechniek in theorie en praktijk
• Materiaalbesef en omgang met de roeiboten
• Veiligheid en vaarregels

Ervaring
Beginnerscursus skiff vereist

Duur
8 weken

Commitment
1 wekelijkse training

Locatie
Roeicentrum Berlagebrug
Weesperzijde 1094
1097 DS Amsterdam
Kaart & Routebeschrijving

Periodes cursussen:
Maart – December
Cursusagenda 2019

Prijs
€139,-

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een Liteboat en een Hassle skiff?

Een Liteboat is een moderne brede kunststof boot, die stabiel op het water ligt. Een ideale boot om het roeien onder de knie te krijgen. Een Hassle is een smalle polyester boot. Je gaat er iets harder mee en het is technisch een mooie uitdaging! 

Zijn er lessen bij slecht weer?

Jazeker! Roeien is een buitensport dat doorgang heeft in alle weertypes. Ook bij regen en wind. Is het weer zo slecht dat we niet buiten kunnen roeien, zal er een alternatief binnen programma worden georganiseerd.

Ik ga een paar weken op vakantie in een cursus, maar wil wel roeien. Kan dat?

Met uitzondering van de beginnerscursus skiff kunnen bestaande klanten een losse les volgen. U belt dan op de dag zelf naar het Roeicentrum (ochtend va 08:30 en avond va 16:30 uur) en de hoofdinstructeur kan kijken of er en plaats beschikbaar is in een ploeg van hetzelfde niveau. De prijs van een losse les is €21 per uur.

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn inschrijving?

Voor alle skiff cursussen geldt dat wanneer je betaald hebt, ook direct geplaatst bent en mee kan doen met de cursus. Er zal van te voren nog een nieuwsbrief met alle praktische informatie verzonden worden.

Zijn er ook roeicursussen voor de jeugd?

Voor kinderen van de leeftijd 10 t/m 14 jaar hebben wij speciale jeugd roeicursussen. Onder het kopje ‘jeugd’ kan u hier meer over lezen. Daarnaast organiseren wij voor deze jeugd in de vakanties ‘Splashweken’.

Wat is het restitutie beleid?

Bij het inschrijven van de roeicursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Als je eenmaal bent ingedeeld voor de cursus is er geen restitutie van het bedrag mogelijk. Het terugtrekken van de cursus kan tot 2 weken voor de cursus van start gaat. Hierbij brengen wij een bedrag van €25 administratie kosten in rekening.